Védje mobileszközét a támadások ellen!

2016. október 25., kedd 08:56

Az asztali számítógépeket és laptopokat érintő magas fokú „malware” fenyegetés mellett évről évre egyre több kártékony programot, alkalmazást készítenek kifejezetten mobileszközök megfertőzésére, amelyek párosulva az okostelefonok terjedésével igen komoly biztonsági kockázatot jelentenek.

A kártékony programok esetenként a banki alkalmazásokhoz, az eszközökön végzett pénzügyi műveletekhez kapcsolódhatnak, de a külső forrásból elérhető játék- és alkalmazás-letöltések is jelentős veszélyt jelentenek.

Csak hivatalos alkalmazásboltból telepítsen alkalmazásokat. Az alkalmazás letöltése előtt keressen rá magára az alkalmazásra és annak gyártójára is. Legyen körültekintő az e-mailben vagy szöveges üzenetben érkező, külső fél vagy ismeretlen forrás alkalmazásainak telepítését kérő felhívásokkal.

Nézze meg alaposan, hogy milyen típusú adatokhoz férhet hozzá az alkalmazás, és ellenőrizze azt is, hogy megoszthatja-e azokat külső féllel. Az összes engedélyre szüksége van? Ha nem, ne töltse le.

Telepítsen mobilbiztonsági alkalmazást. Az ilyen programok megvizsgálják az eszközre telepített és a jövőben telepíteni kívánt alkalmazásokat, és értesítenek, ha kártevő szoftvert találnak.

ORFK

Kevesebb