Nagyberuházás

2019. augusztus 23., péntek 06:54

Három és félmilliárd forintba kerül az a nagyberuházás, amelyik a mostani sertéstelep helyén épül fel – tájékoztatta a csütörtöki lakossági fórum résztvevőit a Sano Kft. ügyvezetője, Csorba Zsolt.

A XXI. századi modern, digitális technológiával épülő üzemben 1250 kocát tartanak majd hízóalapanyag értékesítése céljából, de mellette itt lesz a német cégcsoport takarmány kutatóbázisa is – mondta a szakember.

Évente 40 ezer malacot terveznek értékesíteni a több épületből álló, minden egészségügyi és higiéniai követelménynek megfelelő beruházást követően, amelynek leghosszabb objektuma mintegy 120 méter lesz.

Az építkezés a jövő év márciusában kezdődik, miközben a sertéstelep folyamatosan fog üzemelni. A teljes projekt befejezése 2022. végére várható, és a lakosság a szigorú technológiai követelményeknek köszönhetően a működésből szinte semmit sem fog érzékelni.

- A beruházást követően a telep közel 20 főnek nyújt munkalehetőséget, s nem elhanyagolható az az iparűzési adóbevétel sem, amit a község önkormányzatának fizet majd a Sano Kft. – fogalmazott Csorba Zsolt.

Kevesebb