Meglesték a csillagokat

2019. október 2., szerda 06:31

Születésnapja van a Nyuszipostásnak, aki meghívta vendégségbe a barátait. Ám rejtélyes módon eltűnnek a tojások a veremből, így nem tud répatortát sütni, miközben a gonosz Sima Sámuel is mindig a környéken ólálkodik.

Így kezdődött kedden a Tekergő Bábszínház Répatorta című meséje, aminek megtekintésére a bölcsődések, az óvodások és az alsós kisiskolások mellett az idősek nappali otthonából is érkeztek nézők a Faluházba. Az Országos Könyvtári Napok keretében sorra kerülő rendezvényt aztán még kettő követte a nap folyamán.

Koraeste Mohácsi Domokos hivatásos vadász várta az érdeklődőket, aki a Velünk élő természet címmel tarorr előadást a magyar őshonos vadakról. A szépszámú érdeklődő sok érdekes információval gazdagodott a vadászok hangszereiről, a vadászok öltözékéről, felszereléséről, s nem utolsó sorban az ország nagyvad állományáról. Kevesen tudják, hogy a gímszarvas, dámszarvas, őz és vaddisznó mellett, az ötödikként itt élő muflon nem őshonos faj, utóbbit Korzikáról telepítették be sok évtizeddel ezelőtt.

Az Országos Könyvtári Napok szákszendi programját este csillagászati előadás és távcsöves csillaglesés zárta a Felsőgallai Amatőrcsillagász Klub közreműködésével.

Kevesebb