Megkezdte munkáját a testület

2019. október 29., kedd 07:27

Ünnepi alakuló üléssel kezdte meg munkáját az eskütételt követően Szákszend régi-új képviselő-testülete hétfőn délután. Az eseményen ott voltak az intézmények vezetői, és ott volt László Kálmán leköszönő településvezető is.

Az október 13-i választás eredményeit Veszpréminé Varga Ildikó, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette: Mint elmondta, a 1215 választásra jogosult közül 544-en járultak az urnákhoz, és közülük 530-an adtak le érvényes voksot. Papp Attila Csabának hívják Szákszend új polgármesterét, akire az öt jelölt közül a legtöbben, 175-en szavaztak. A további sorrend: Szabó Ildikó (134), Hartmann Imre (128), Kiss László (59) és Bodányi Endre (34).

A képviselő-testületbe Bodányi Endre, Hartmann Imre, Kempf István, Kiss László, Szabó Ildikó és Klestenitz Miklós jutott be, azonban Kiss László időközben lemondott mandátumáról, akinek helyét Barota Róbert foglalhatta el.

A grémium többsége számára nem ismeretlen az önkormányzati munka, hiszen Papp Attila Csaba, Hartmann Imre, Kempf István, Szabó Ildikó és Bodányi Endre az előző ciklusban is szolgálta a települést.

Az ülésen az új polgármester tett javaslatot az alpolgármester személyére, és Hartmann Imrét egyhangúlag, titkos szavazással választották meg. Az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságot Kempf István, a Szociális, Kulturális és Sport Bizottságot Szabó Ildikó vezeti a következő 5 évben is.

Kevesebb