A névadóra is emlékeztek az Övegesben

2019. november 8., péntek 12:54

Vetélkedők, bemutatók és még számtalan érdekes, szórakoztató program várta az őszi szünetet követően a szákszendi diákokat az iskola Öveges-hét rendezvényén, amelyet ezúttal az intézmény vezetője, Palotainé Papp Éva állított össze.

A programsorozat – mint mindig – ezúttal is az iskola névadójának, Öveges Józsefnek az emléknapjával zárult, aminek most az adott különös hangsúly, hogy 40 évvel ezelőtt hunyt el a közkedvelt fizikaprofesszor.

Hétfőn tájfutás, gyümölcskóstoló és salátabár nyitotta a sort, amit kedden kerékpáros ügyességi verseny követett, Fehér István körzeti megbízott vezényletével. Szerdán a gyerekek egyik csoportja tavi túrára indult, míg a másik csoport Oroszlányban vett részt a Kifli együttes diákkoncertjén.

Csütörtökön Széchenyi Zsigmond nyomában címmel került sor arra a trófeaszemlére, amire két vadász, Sánta József és Kiss József hozta el csodásan kikészített trófeáit, de az előadáson ezeken kívül sok érdekességgel is megismerkedtek a résztvevők a vadászvilág titkaiból.

A hét utolsó napján, pénteken rendezték meg a hagyományos Öveges vetélkedőt. A délelőtt során az alsós kisdiákok sorversenyeken vettek részt, míg a felsősök az Öveges vetélkedő mellett felidézték az egykor oly népszerű Egy perc és nyersz! című tévés játékot. A hét programja közös tánccal zárult pénteken az iskolában.

Kevesebb