Szákszend társat keres

2019. november 14., csütörtök 14:09

A közös hivatallal kapcsolatos döntések meghozatalára ült össze csütörtök délelőtt a szákszendi képviselő-testület. A jelenlegi helyzetet Papp Attila polgármester ismertette: Kömlőd, amellyel eddig közös hivatalt működtetett a község, felmondta az együttműködést.

- Minket Császár megkeresett, hogy szeretnének velünk közös hivatalt működtetni. Viszont a település más járásban van (kisbéri járás), ennek a jelek szerint jogszabályi akadálya van, de még nem kaptunk végleges választ a kormányhivataltól. Időközben az is kiderült, hogy Dad kilépett az eddigi, Bokoddal működtetett közös hivatalból, de utóbbi település sem akar velünk közösködni, mivel lélekszáma meghaladja a 2 ezret, és önállóan is intézheti ügyeit – mondta Papp Attila, aki így folytatta: a héten az oroszlányi polgármesteri hivatalt is felkerestük a jegyzővel, és a város nem zárkózott el a közös hivatal létrehozásától, egyedül a rendelkezésre álló időt tartották kevésnek a kivitelezéshez, és az ilyenkor kötelező adminisztráció elvégzéséhez, és nem utolsó sorban a képviselő-testületnek is rá kell bólintania a kezdeményezésre. Vannak további alternatívák is, de azokat jobb lenne elkerülni.

A helyzetismertetést követően bocsátotta szavazásra az előterjesztés határozati részét a község első embere, amit a grémium egyhangúlag szavazott meg:

Kevesebb