Csak óvatosan!

2019. december 1., vasárnap 07:28

A katasztrófavédelem ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon, karácsonykor és szilveszterkor gyújtott gyertyákat, csillagszórókat ne hagyják felügyelet nélkül.

A balesetek elkerülése végett és annak érdekében, hogy az ünnep tényleg gondtalan legyen a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság óvatosságra és odafigyelésre hívja fel a figyelmet.

Az éghető anyagú adventi koszorút, gyertyákat mindig helyezzék nem éghető anyagú (fém, üveg) alátétre. A gyertyák, mécsesek csak nem éghető tartóban legyenek elhelyezve és rögzítve a koszorún. A koszorút ne használják az ablakban a függöny, továbbá egyéb éghető anyag, textília közelében. Az égő gyertyát, mécsest tartalmazó koszorút ne tegyék huzatos helyre, ne mozgassák. Az égő gyertya, mécses oltására mindig tartsanak a közelben megfelelő eszközt. Az éghető anyagú koszorút minden hőforrástól tartsák megfelelő távolságban. A gyermekeket ne hagyják felügyelet nélkül a koszorú környezetében. Mindennemű gyújtóeszközt – öngyújtót, gyufát – gyermekektől elzárt helyen tároljanak.

A lakástüzek elkerülhetők, ha a koszorú, illetve a mécsesek helyét körültekintően választják meg. A gyertyákat vagy mécseseket vízszintes, stabil helyre rakják, hogy ne dőlhessenek fel és ne eshessenek le.

-katasztrófavédelem-

Kevesebb