Karácsonyi dallamok a templomban

2019. december 9., hétfő 08:27

Advent második vasárnapján St. Martin adott nagy sikerű karácsonyi koncertet a Munkás Szent József katolikus templomban.

A teltházas esemény közönségét Mayerné Szabó Tünde, a templom Rózsafűzér Társulatának elnöke köszöntötte, aki elmondta: a művész munkásságát 2014-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el, arany- és platinalemezei, szakmai, zenei díjai önmagukért beszélnek.

St. Martin – Szentmártoni Imre – zeneszerző, zenész, előadóművész, szaxofon- és pánsípművész. Huszonöt megjelent önálló nagylemeze alapján a magyar instrumentális zene első számú előadója, aki ismert slágerekkel, karácsonyi dalokkal szerzett feledhetetlen perceket a közönségnek.

Mint azt Író Sándor plébánostól megtudtuk, a Magyar Falu program keretében kaptak támogatást a koncert megszervezéséhez, kulturális és vallási programok megrendezésére.

- A templom nemcsak szakrális helyszín, nem kizárólag a saját vallás, hit megélésének közege, hanem egyfajta közösségépítő tér is. Nem a négy fal között létezik az egyház, hanem az embereken keresztül él, jelen van különböző helyeken, ahol biztosítja a feltöltődést. Azt gondolom, az egyház eddig is nyitott volt a társadalom irányába, csak talán ez nem volt olyan hangzatos. Sok esetben csak azokhoz jutott el szavunk, akik eljöttek a templomba. Most egy kicsit távolabbra akarunk menni. Megszólítunk olyan embereket is, akik nem gyakorolják vallásukat, vagy nem tartoznak semmilyen felekezethez. Ez nem okoz nekünk gondot. Meggyőződésem, hogy az alapvető emberi értékeknél nem az a fontos, ki hová tartozik és milyen a vallása, hanem az, hogy együtt legyünk, meghallgassuk egymást, közösséget építsünk – fogalmazott a plébános.

Kevesebb