Több mint negyvenmilliót nyert a község

2017. augusztus 1., kedd 06:45

Negyvenegymillió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán szociális és gyermekjóléti központ kialakítására Szákszend.

A projekt célja, hogy az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások egy helyen működjenek, azok mindenki számára egyenlő eséllyel elérhetővé váljanak. A központ kialakítására az önkormányzati tulajdonban lévő, 2856 Szákszend, 120/2. hrsz.-ú épület lett kiválasztva, amely 1941-ben épült földszintes, magastetős, oldalhatáron álló beépítésben helyezkedik el. A projekt során összesen 3 szociális alapszolgáltatás, a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, valamint a család-és gyermekjóléti szolgáltatás fejlesztése valósul meg.

Az új Szociális és Gyermekjóléti központban kialakításra kerül a foglalkoztató, iroda és interjúszoba, a teakonyha, valamint a vizesblokk. Teljes nyílászáró valamint padlóburkolat csere, új hő- és vízszigetelés is készül a válaszfalazással párhuzamosan. Az épület projektarányos akadálymentesítése szintén elkészül: akadálymentes parkoló, akadálymentes járda, lépcső mellett rámpa kialakítása, valamint akadálymentes WC.

Az info-kommunikációs akadálymentesítés keretében egy mobil indukciós készülék lesz beszerezve az épület használatához, a helyiségek bejárata előtt funkciójelölő táblák lesznek felszerelve. Az elektromos áramot napelemrendszer kiépítésével lesz biztosítva. A projekt keretén belül az alapvető működéshez szükséges bútorzat és eszközök, valamint egy személygépjármű kerülnek beszerzésre. A gépjármű a szociális étkezéshez, a házi segítségnyújtáshoz és a gyermekjóléti szolgáltatáshoz lesz hasznosítva.

Kevesebb