A szeretet napja

2019. december 16., hétfő 08:02

Már szombat délelőtt is várták portékáikkal a község lakóit az adventi vásáron, az igazi érdeklődés azonban vasárnap délután mutatkozott a sok-sok kézműves termék iránt, amikor a Falukarácsony rendezvényére gyülekeztek Szákszend lakói.

Nagy meglepetés, egy hatalmas feldíszített karácsonyfa fogadta a település apraját és nagyját a színházteremben, valamint Papp Attila üdvözlő gondolatai, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy attól válik valaki igazán boldoggá, ha szeretetet tud adni, és azt el tudja fogadni.

- Sokan gondoljuk, hogy a szeretet természetes, mégis, a mindennapi gondok, a félelmeink, a munkahelyi gondok sokszor háttérbe szorítják azt. Karácsonykor azonban minden egy varázsütésre a helyére kerül, hiszen ez nemcsak egy ünnep, hanem egy érzés is - fogalmazott a polgármester, aki egy idézettel zárta köszöntőjét: Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert tele van vele az élet. De, ami a legfontosabb, higgy önmagadban, mert odalenn, a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény és a szeretet.

A településvezető ezt követően Író Sándor plébánossal, Sugárné Damó Márta református lelkésszel, valamint Hartmann Imre alpolgármesterrel közösen lobbantotta fel az adventi koszorú gyertyáit. A Falukarácsony hagyományos műsorában az Öveges József iskola diákjai és a helyi Modern Tánccsoport fiataljai szórakoztatták a faluház teltházas közönségét, a program zárásaként pedig a község lakói szeretetvendégség keretében ünnepelték advent harmadik vasárnapját, a szeretet napját.

Kevesebb