A szákszendiek is fejet hajtottak Tardoskedden

2017. augusztus 20., vasárnap 12:18

A környező községek mellett a testvértelepülések képviselői – Szákszend részéről Hartmann Imre alpolgármester és Kiss László képviselő – is részt vettek a felvidéki Tardoskedden rendezett Szent István napi események pénteki programjain.

Minden évben ilyenkor, az augusztus 20-án tartott ünnepségeken megemlékezünk Szent István királyunkról, az államalapításról, mellyel több, mint ezer esztendővel ezelőtt egy olyan államiságot teremtett itt, a Kárpát-medencében, melyet a történelem viharai sem tudtak elsöpörni, az itt élő népeket Európához kötötte. Tardoskedd, Szákszend partnertelepülésének életében még ennél is fontosabb szerepet tölt be a Szent Király, hiszen ő a templom védőszentje és ehhez kapcsolódóan ilyenkor rendezik meg a búcsút, valamint idén már 19. alkalommal a falunapokat is.

A pénteki eseményeket az ünnepi testületi ülés nyitotta meg, melyen Tóth Marián, a házigazdák polgármestere valamennyi testvértelepülés képviselőjét egy-egy Tardoskeddet ábrázoló festménnyel ajándékozott meg. Az ülést könyvkeresztelő, Buják Vince és Mészáros Imre közös kiállításának megnyitója, majd koszorúzás követte a Szent István szobornál, ahol a szákszendiek képviseletében Hartmann Imre és Kiss László hajtott fejet.

Kevesebb