Középpontban a környezetvédelem

2016. November 12., Saturday 08:54

Hagyományaikhoz híven, ÖKO-héttel kezdték munkájukat az őszi iskolai szünetet követően a szákszendi Öveges József iskola diákjai és pedagógusai.

Környezetünk állapotának megóvása, az egészséges életmódra nevelés, a testmozgás fontosságának hangsúlyozása mindig is kiemelt szerepet kapott az intézmény programjában, s idén is számtalan érdekes rendezvény szórakoztatta a diákokat.

Hét elején Fehér István körzeti megbízott vezetésével került sor a kerékpáros ügyességi szlalomversenyre, miközben az alsó tagozatosok Hartmann Imre alpolgármester farmján tettek látogatást.

Szerdán barkácsolás, plakátkészítés, a közeli szélkerekek felkeresése, és egy nagy községi séta várta a fiatalokat, csütörtökön pedig az egyik legnépszerűbb közösségi játékos vetélkedés, a családi mini maraton futás mozgatta meg a település ifjú, s idősebb tagjait, de volt gyümölcs és zöldségkóstolás is.

A sorozat – mint mindig – ezúttal is az intézmény névadójának, Öveges József emléknapjával zárult pénteken, aki kezdő tanár korától kezdve szívesen tartott előadásokat. 1945 után vált – a rádió révén – országosan ismert előadóvá, és 60 éves is elmúlt, amikor televíziós szerepléseivel lett igazán közismert és kedvelt egyéniség az egész országban.

A legkisebbek Vuk rajzfilmjeinek megtekintését követően mese maratonon vettek részt a könyvtárban, az idősebb korosztály ez idő alatt tájfutással, kemenceépítéssel volt elfoglalva, s hogy a tudomány se maradjon ki, Varga Balázs a klímaváltozás hatásairól tartott előadást.

Kevesebb