Márton napi vígasság

2016. november 12., szombat 09:08

Érdeklődéssel várták csütörtök délután a Faluházban a szülők, hogy megérkezzenek az apróságok, és előadják hagyományos Márton napi műsorukat.

A Kiskuckó óvodásai nem kevésbé voltak izgatottak, amikor a büszke anyukák, apukák és nagyik előtt megkezdődött a kedves népi kör- és libás játékokat felvonultató műsor.

A produkciókat követően aztán immár együtt vonultak a családok világító lampionokkal végig a község utcáin az intézménybe, ahol gazdára leltek a színes, szép asztali és ajtódíszek, mécses tartók, könyvjelzők, írószertartók, köténykék, díszpárnák, üdvözlő lapok, karkötők és nyakláncok, a becsületkasszában pedig szaporodtak a forintok.

A Márton napi programra már jó ideje készülődtek az oviban, a gyerekek megismerkedtek Szent Márton legendájával, az óvónők sorra készítették a vásári portékákat, s a kézműveskedésben természetesen a szülők is segítettek.

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő vásár bevételét – mint Szőts Csilla óvodavezetőtől megtudtuk – olyan kiegészítőkre, fejlesztőeszközökre fordítják majd, melyek segítik, s tovább színesítik óvodapedagógiai munkájukat.

Kevesebb