Rendkívüli testületi ülés

2020. január 11., szombat 08:50

Péntek délelőtt megtartotta idei első rendkívüli ülését az oroszlányi képviselő-testület.

Az egyetlen napirend témája: a KEM Kormányhivatal közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések kijelölése, a közös önkormányzati hivatalról szóló megállapodás pótlása tárgyú határozatához kapcsolódó önkormányzati döntések. Az ülésen jelen volt Papp Attila Szákszend község polgármestere is.

A megyei Kormányhivatal 2020. január 1. napjával kijelölte az oroszlányi járáson belül Oroszlány várost és Szákszend községet közös önkormányzati hivatalhoz tartozó településeknek. Az elektronikusan kiküldött határozatban az erről szóló megállapodást pótlásként csatolta.

2019. december 18-án az oroszlányi képviselőtestület a kijelölő határozattervezetet – melyben a kijelölés és a megállapodás található – elutasította. A 2020. január 1-én érkezett, ugyanezen a napon hatályos és azonnal végrehajtandó kijelölés és megállapodás jogszabály értelmezési és eljárási kérdéseket vet fel. Az előterjesztésben a jogi bizonytalanságokat okozó kérdések felsorolása, valamint a közös önkormányzati hivatal működtetésére irányuló kérdések, észrevételek kerültek a döntéshozók elé.

A képviselőtestület az előterjesztést megvitatta és döntésük értelmében a módosító okiratot, valamint az alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt dokumentumait elutasította. Ugyanakkor testületi felhatalmazás alapján 2020. január 10-én a jogorvoslati lehetőséggel élve keresetlevél benyújtására került sor az illetékes bírósághoz.

Kevesebb