Évet értékeltek a nyugdíjasok

2020. január 23., csütörtök 08:16

Popovics György megyei közgyűlési elnök, Papp Attila polgármester és Hartmann Imre alpolgármester is részt vett Szákszend legaktívabb civil közösségének évértékelő, évnyitó rendezvényén a Faluházban.

Mint azt Nagy Béláné, a nyugdíjas klub irányítója elmondta, minden évben aktív részesei a település programjainak, de ezek mellett tavaly részt vettek a vérteskethelyi Költészet Napi megemlékezésen, az oroszlányi kistérségi nyugdíjas találkozón, valamint az Életet az Éveknek Szövetség balatonfüredi művészeti fesztiválján is. Az említettek mellett a nyugdíjasok aktív részesei a Falunapnak és a Nyárbúcsúztató Fesztiválnak, az iskolai és egyházi eseményeknek, és közösségük megemlékezik a nőnapról, az anyák, nagymamák napjáról, és kirándulásokat is szerveznek. Kiváló kapcsolatot ápolnak a tardoskeddi és bokodi nyugdíjas szervezetekkel. Működésüket és költségeiket a tagdíjból, az önkormányzat támogatásából és adományokból fedezik.

- Köszönöm tagtársaimnak a klubban végzett munkájukat és fáradozásukat, mert úgy gondolom, a közösségért végzett tevékenység az, ami elismerésre méltó, ami összetart bennünket – összegezte gondolatait Nagy Béláné.

Popovics György szintén méltatta a közösség munkáját és tevékenységét, aki szólt arról is: elsősorban a jó társaság és hangulat, ami rendszeres vendéggé teszi őt a szákszendi nyugdíjasoknál, akik valóban irigylésre méltó, példamutató programsorozat részesei évről évre.

Kevesebb