Látogatási tilalom

2020. február 7., péntek 20:19

A tatabányai Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátást végző osztályon tilos a látogatás az egyre növekvő influenzajárvány miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának tájékoztatása szerint az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma folyamatosan növekszik. A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon január negyedik hetében megkezdődött az influenzajárvány.

Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el a betegek védelme érdekében. Ennek értelmében január 31-től a tatabányai Szent Borbála Kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el.

A tilalom elrendelésére azért volt szükség, mert megyénkben az influenzás megbetegedések száma folyamatosan nő. A tatabányai kórház által kiadott tilalom visszavonásig van érvényben. A 100 ezer lakosra jutó influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma megyénkben január harmadik hetében 89 volt, míg a negyedik hétben ez a szám már 137-re emelkedett.

Kevesebb