Nem lép perbe a község

2020. február 13., csütörtök 06:19

A közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések kijelölése és a közös önkormányzati hivatalról szóló megállapodás pótlásával kapcsolatos közigazgatási jogvita miatti perbe történő belépésről tárgyalt szerdán a képviselő-testület.

A rendkívüli ülésen az előzményeket Papp Attila idézte fel. Mint azt a polgármester elmondta:

A további eseményekről több alkalommal beszámoltunk, de ami az ügy érdemi részét illeti, Kancz Csaba kormánymegbízott 2020. január 1. napjával kijelölte az oroszlányi járáson belül Oroszlány várost és Szákszend községet közös önkormányzati hivatalhoz tartozó településeknek. Emiatt Oroszlány Város Önkormányzata közigazgatási pert indított a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal határozata megsemmisítése iránt, és azonnali jogvédelmet kért.

2020. február 10. napján érkezett a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság végzése, mely szerint Szákszend Község Önkormányzatának, mint érdekeltnek lehetősége van a perbelépésre.

A polgármesteri előterjesztés azt javasolta, hogy a község ne vegyen részt a jogvitában, így a döntéshozók az alábbi határozatot fogadták el: az Oroszlány Város Önkormányzata által a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal alperes ellen, a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések kijelölése és a közös önkormányzati hivatalról szóló megállapodás pótlásával kapcsolatos jogvita miatt indított per tárgyában nem kíván a perbelépés lehetőségével élni.

Kevesebb