Jó volt a tavalyi termés

2020. február 22., szombat 08:40

Huszonkettedik alkalommal köszöntötte Hartmann Imre alpolgármester péntek délután a borverseny résztvevőit a Faluházban, aki felidézte a kezdeteket is.

Hosszú hagyománya volt az eseménynek a községben, ami aztán ellaposodott, megszűnt. Ezt újította fel a település második embere több mint két évtizede, és a rendezvény azóta is őrzi előkelő helyét a falu közösségi programsorozatában.

Kiss Bertalan, a zsűri korelnöke bevezetőjében elmondta, hogy jó évjárat volt a tavalyi, a szőlőkből jó borokat lehetett készíteni, amit az eddigi versenyek is bizonyítottak. Mellette Katona Ferenc és Boros Zoltán értékelte a 20-as pontrendszer alapján a nedűket: a szín és a tisztaság 2-2, az illat 4, az íz és a zamat maximum 12 pontot ért, de a szokásokhoz híven, súlyozottan vették figyelembe a helyi szőlőből készült borokat.

Közel negyven bort értékeltek a délután folyamán, de nemcsak a szakemberek, hanem a jelenlévők is, akik szintén szorgosan jegyzeteltek.

Az eredményeket Papp Attila polgármester összesítette, így pénteken 4 arany, 11 ezüst és 14 bronzérmes bor gazdája örülhetett a minősítésnek.

A legeredményesebben Nagy Gyula italai szerepeltek, aki 3 aranyminősítést szerzett, mellette Nagy Károly bora lett még aranyérmes.

Kevesebb