Megköttetett a frigy

2020. február 28., péntek 12:53

Utolsó fejezetéhez érkezett az Oroszlány-Szákszend közös hivatallal kapcsolatos történet, aminek feladatai között tulajdonképpen a lebonyolítással kapcsolatos dokumentumok elfogadása várt a község döntéshozóira.

A pénteki rendkívüli testületi ülésen, amin ott volt Lazók Zoltán oroszlányi városvezető és File Beáta jegyző is, Papp Attila ismertette az egypontos előterjesztést.

A szákszendi polgármester – mint oldalunkon erről több alkalommal is beszámoltunk – ismertette az ügy előzményeit, valamint a döntéshozókra váró technikai lebonyolítást.

- Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal törzskönyvi nyilvántartásba történő átvezetéséhez meg kell szüntetni a Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatalt. A Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal megszüntető okiratát elkészítettük. A törzskönyvi nyilvántartásba vételhez szükséges a kérelemhez csatolni kell a megszüntető okirat mellett a közös önkormányzati hivatal megszüntetéséről, a megszüntetés feltételeiről szóló megállapodást. Az Oroszlányi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítását, illetve a módosításokkal egységes alapító okiratot szintén el kell fogadni, végül szavazásra bocsátom a kormányhivatal vezetője által pótolt, a közös önkormányzati hivatali felállításáról szóló megállapodás módosítását – ismertette az ülés témáit község első embere.

Az ülésen Lazók Zoltán hozzászólásában kiemelte: ennek a folyamatnak külön érdekessége, hogy senki sem tudta, hogy mit is kell csinálni. Több alkalommal vettük fel a kapcsolatot a kormányhivatallal, amelynek feladata lett volna segítség, de nemhogy segítség nem érkezett, még fals eljárási lépésekre is rávettek volna minket. A Belügyminisztérium sem tudott semmilyen hasznos tanáccsal ellátni minket. Az oroszlányi képviselő-testületet az háborította fel igazán, hogy egy január 1-én, a hajnali órákban kapott elektronikus levél intézte el a közös hivatal létrehozását – ismétlem – úgy, hogy senki sem mondja meg, mit is kell csinálni.

- A legfurcsább az egészben, hogy a finanszírozásról sem tudott senki tájékoztatást adni. Ennek formája február 20-án kezdett körvonalazódni de csak márciusban derülnek ki a valós adatok! Az általunk kezdeményezett bírósági per folyamatban van, aminek végeredményét már sejtjük, de kíváncsiak vagyunk az indoklási részre, amiben több olyan dologra is választ várunk, amelyek még hasznosak lehetnek a továbbiakban – fogalmazott Oroszlány polgármestere.

Kevesebb