Háziorvosi tájékoztató

2020. március 19., csütörtök 05:41

Tisztelt Szákszendi Lakosok!

A járványügyi szigorítások miatt a rendelőben történő tartózkodás szabályai megváltoztak. A váróhelyiségben legfeljebb ketten, a vizsgálóhelyiségekben pedig csak egy páciens tartózkodhat (kivétel gyermekkel érkezők). Az elmúlt napokban már páran megtapasztalták ezt a változást, nekik ezúton is köszönjük a fegyelmezettségüket.

Köszönjük hogy járvány miatt sokan választották a telefonos megkeresés lehetőségét, de sajnos ebben a formában mindenkivel nem tudjuk felvenni a kapcsolatot egyéb rendelés alatti teendők miatt. Ezért aki megteheti, elektronikus levél formájában is megkeresheti rendelőnket, akár gyógyszerfelírás ügyében is. Ebben az esetben legkésőbb másnapra igyekszünk válaszolni, és az elektronikus recepteket kiállítani. Sajnos a segédeszközök (vércukor-ellenőrző csík, tű, pelenka, stb.) és az összetett krémek/kenőcsök felírása nem változott, ezeket csak papír alapon tudjuk rendelkezésükre bocsátani. (ha lehet, ebben az esetben se jöjjön beteg, idős ember a receptért!)

Elérhetőségünk, e-mail címünk: rendelo@szakszend.hu

A gyógyszerkiadás változatlanul üzemel, de ha van rá mód, inkább a fiatal korosztály jelentkezzen a gyógyszerek átvételére. Ezzel kapcsolatban csökkenthető a rendelőben töltött idő, ha a gyógyszerátvételt megelőző napokban jelzik igényüket. Így addig össze tudjuk készíteni a kért gyógyszereket, vagy hiány esetén vissza tudunk időben jelezni. Ezt a gyakorlatot a járvány lezajlás után is szeretnénk folytatni.

Továbbá kérek mindenkit, hogy a TV-ben, rádióban, hírekben már sokszor hangoztatott megelőzési tanácsokat fogadja meg, hogy mihamarabb túleshessünk a járvány okozta megpróbáltatásokon, lehetőség szerint jó egészségben.

Üdvözlettel: Tóth Csaba, háziorvos

Kevesebb