A jelek szerint elmarad a ballagás

2020. május 13., szerda 06:14

A szülők többnyire elfogadták, és mostanra meg is szokták gyermekeikkel együtt a digitális munkarend változásait – tájékoztatott Palotainé Papp Éva iskolaigazgató.

- Lassan két hónapja, március 16-a óta folyik ebben a rendben az oktatás, és elmondható, hogy valamilyen szinten rutint is szereztek úgy a diákok, mint szüleik. A gyerekek előrehaladását, nagymértékben befolyásolja az otthoni támogatás, vagy annak hiánya. Alsó tagozaton nagyon sok szülői segítségére van szükség az előrehaladáshoz, felsőben már inkább magukra lehet hagyni a fiatalokat. Tapasztalataim szerint a főtárgyakat általánosságban teljesítik a gyerekek, a készségtárgyak viszont megosztóak. Elsősorban a felsősök hanyagolják a rajz, technika, testnevelés órákat – mondta az igazgató asszony, aki kiemelte: a kollégák nagyon leterheltek, becsületesen végzik a munkájukat, sokat dolgoznak.

- Ami saját munkarendemet illeti, általában reggel 5 óra körül kezdek, délelőtt megy a távoktatás, és persze az iskola egyéb dolgainak intézése, majd délután következik a visszaküldött feladatokat ellenőrzése, ami nem egy alkalommal belenyúlik az estébe is.

- Étkezést iskolánkban a felmérést követően 4 tanuló részére igényeltek. Ők továbbra is kapják, az önkormányzat dolgozói viszik ki számukra az ebédet. Gyermekfelügyeletet egyetlen szülő sem igényelt.

- Valószínű, hogy idén a végzősök szegényebbek lesznek egy életre szóló élménnyel, hiszen az eddigi információk szerint elmarad a ballagás. A 8. és a ballagtató 7. osztály on-line ballagással készül.

- A nyolcadikosok év végi szóbeli vizsgái törlésre kerültek. A tanulók a szerzett egész éves jegyeik alapján lesznek értékelve, osztályozva. Az osztályozó értekezletet a helyzettől függően vagy on-line formában, vagy az előírások betartásával, személyes részvétellel szervezzük.

- Mindezek mellett számtalan határidős feladat van, amit helyettesemmel karöltve el kell látnunk. Készülünk a következő tanévre. Lezárult a tankönyvrendelés, intézzük a beíratást, az új NAT bevezetése miatt átdolgoztuk az intézmény Pedagógiai Programját, hogy csak párat említsek – fogalmazott Palotainé Papp Éva.

Kevesebb