Folyamatos a kapcsolat a szülőkkel

2020. május 20., szerda 05:50

A szülők kezdték el jelezni felém március közepén, hogy nem hoznák a gyermekeket a koronavírus járványveszély miatt – tájékoztatott a Kiskuckó óvodában kialakult helyzetről Zách Gizella intézményvezető.

- Azóta is nyitva vagyunk, 4-5 apróságot látunk el, s közben – természetesen – folyamatosak a fertőtlenítő takarítások. Munkatársaimmal rendes nyitvatartással és csökkentet munkaidőben illetve home office-ban dolgozunk, amit a fenntartó önkormányzat elfogadott. Az éppen otthon lévő munkatársaim papírmunkát végeznek, dekorációt készítenek, és a szükséges varrási feladatokat is ellátják.

- Az óvodát online is működtetjük. Heti tervet küldünk a szülőknek, amelyben különböző feladatokat ajánlunk. A Kiskuckó postát is beindítottuk, ami azt jelenti, hogy minden héten küldtünk ki a gyermekek számára valamilyen kézműves feladatot: színezés, virágképalkotás ragasztással, tetrisz játék, varrós feladat...

- Zárt közösségi csoportban tartjuk a szülőkkel a kapcsolatot és ott minden információt megkapnak. Szerencsések vagyunk, mert nagyon segítőkész és alkalmazkodó szülők vannak körülöttünk, akik támogatják az óvodát, és ha segítséget kérünk, akkor kapunk is.

- Minden óvodapedagógus mesét is vesz fel videóra, melyet a közös óvodai csoportba feltöltünk és a gyerekek továbbra is tőlünk kapják a mesét. Ennek nagyon örülnek, mert így többször vissza tudják nézni, láthatnak, hallhatnak bennünket.

- Azok a gyerekek, akik itt vannak, megkapják az ételt. Aki rászorul, annak pedig kiszállításra kerül a szociális munkások közreműködésével.

- Az intézmény felújításával kapcsolatos munkálatok május 4- én megkezdődtek, így nagy felfordulás van nálunk. zajlanak a javítások, szépítések a termekben. A felújítás miatt 5 gyermeknél többet most nem is nagyon tudunk fogadni.

- Sajnos sok programunk maradt el, melyeket nem nagyon tudunk pótolni, de a nagyok búcsúztatását mindenképpen szeretnénk megrendezni augusztus utolsó hetében – mondta Zách Gizella.

Kevesebb