Új „trükkös” próbálkozásról szeretnék tájékoztatást adni

2020. május 20., szerda 13:05

Tisztelt Szákszendi Polgárok!
Új „trükkös” próbálkozásról szeretnék tájékoztatást adni.
A faluban jár egy csoport idegen, akik (valószínűleg) hamis engedélyt mutatva, lomtalanítást, törmelék elszállítást vállalnak.

A probléma az, hogy a törmeléket a falu határáig viszik, ott ledobják! Az illegális „lerakatok” felfedezésekor azonnali rendőrségi bejelentést teszek, (ahogy eddig is), és amennyiben a szemét eredete beazonosítható, (ez akár egy lakcímet tartalmazó boríték is lehet) az eredeti tulajdonost, pénzbírság mellett, a rendőrség kötelezi a hulladék szabályos megsemmisítésére! A „vállalkozókat” utólag polgári peres úton be lehet perelni, de ez is a hulladék eredeti gazdájának a feladata, lehetősége… Jelenleg folyik már ilyen ügy!

Van egy másik csoport, amelyik fűvágást, kerti munkák ellátását vállalja. Az önkormányzat nem áll szerződésben külsős vállalkozóval, és nem vállal felelősséget esetleges egyéb anyagi kárért ebből kifolyólag. Javaslom, hogy csak olyan személyekkel végeztessenek hasonló munkákat, akiket ismernek, községünk eddig is segített, ez után is segít az arra rászorulóknak.

Kérem, tájékoztassák rokonaikat, ismerőseiket, szomszédjaikat is!

Papp Attila Csaba polgármester

Kevesebb