Új lelkész a községben

2020. augusztus 24., hétfő 11:25

Júliusban érkezett Sinkó-Szabó Lilla férjével a településre, hogy megkezdje evangélikus lelkészi szolgálatát, aki rögtön munkához is látott.

A lelkész asszony a soproni Líceumban érettségizett, majd 2011-ben kezdte meg teológiai tanulmányaimat, és több gyülekezetben, több területen is végezett szolgálatot fővárosban és vidéken egyaránt. Mint elmondta, különleges élmény volt, hogy minden közösségben új hagyományt és más fontos értéket ismerhetett meg Isten egységet teremtő ereje mellett.

A tavalyi évben Németországban (Berlin, Lipcse, Drezda) voltak külmisszión egy ösztöndíj keretében. A misszió során a németországi magyarok lelki életét segítették közösségépítéssel, lelkigondozással és istentiszteletek, különböző lelki programok szervezésével.

- Az augusztusi gyermektábor szervezése során több szákszendi és bokodi családdal már megismerkedhettünk, és nagy örömmel érkeztem a községbe. Bízom benne, hogy szolgálatom során tovább mélyíthetem a személyes kapcsolatokat. Ezért szeretettel hívok minden érdeklődőt a gyülekezet alkalmaira, amelyeket igyekszünk változatossá tenni, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt – fogalmazott Sinkó-Szabó Lilla.

Kevesebb