Szikrázó napsütésben búcsúztatták el a nyarat

2020. szeptember 6., vasárnap 16:43

A rendezvény elnevezésére rácáfoló ragyogó napsütésben nyitotta meg Papp Attila szeptember 5-én a X. Szákszendi Nyárbúcsúztatót, amely idén is igazi családi kikapcsolódásra várta a település lakóit számos gyermekprogrammal, sok-sok tánccal, műsorral, ízletes falatokkal.

Míg a Kánya Bettina vezette, három éve alakult szákszendi, valamint a dadi, és oroszlányi Cirill tánccsoport különböző korosztályú tehetségei adtak ízelítőt a tudásukból, a kondérokban már rotyogtak a finom falatok: a vadászoknak, horgászoknak, a képviselői csapatnak, valamint Kosztolánszky Istvánnak és barátainak köszönhetően – a többi között – halászlé, őzpörkölt és tócsi közül választhattak a vendégek, természetesen díjtalanul, „amíg a készlet tartott.”

A rögtönzött színpadon az apró, és nagyobb táncosok a hőség ellenére is mosolyogva bűvölték el a közönséget, a Cirill tánccsoport színeiben két szákszendi tehetségnek is tapsolhatott a nagyérdemű: Bodányi Grétának, aki még csak 12 éves, de már Országos és Európa Bajnoki címmel is büszkélkedhet akrobatikus látványtánc kategóriában, valamint a 14 esztendős Molnár Lilinek, aki ugyanebben a műfajban szintén Országos és Nemzetközi Bajnok.

A profik után nehéz lesz színre lépnünk, de kérem, fogadják a mi előadásunkat is szeretettel, hiszen nagyon lelkesen készültünk! – Így konferálta fel a nyári napközis táboros gyerekek műsorát Pordán Jánosné pedagógus, aki a nyolc hetes táborból kettőt töltött a tanulókkal, és „egy füst alatt” műsort is összeállítottak a nyárzáró rendezvényre. A pedagógus a „Hófehér és a délceg törpék” címmel álmodta újra humoros megfogalmazásban a népszerű mesét, majd két western tánccal alapozták meg az esti diszkó hangulatát.

Juhász Marcell bűvész előadását követte a baráti társaságok, családok sorversenye, melyre öt formáció nevezett, a 8 ügyességi feladatban a „Huligánok” bizonyultak a legjobbnak, a második helyen a táncos lányok, a harmadikon a Coop dolgozók végeztek.

A kísérő programokban szerepelt a gyerekek örömére rendőr- és tűzoltóautó, különböző tűzoltó játékok, és a Csiri-Biri játéktár óriási fajátékai, melyek nem csak a legkisebbeket, de az anyukákat, apukákat is elvarázsolták, közös játékra ösztökélték.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb