Még egy hét

2016. december 9., péntek 07:04

Közeledik az idei év, egyben az első félév utolsó Diákhitel-igénylési határideje: december 15-e. 3,75 százalékos kamattal juthatnak hozzá a hallgatók a szabad felhasználású Diákhitel1-hez, a 2 százalékos kamatú Diákhitel2-t önköltséges képzésben résztvevők kérhetik, képzési díjuk kiegyenlítésére - áll a Diákhitel Központ közleményében.

Aki december 15-ig eljuttatja kérelmét a központhoz, az január 15-én megkapja a kért összeget. A 3,75 százalékos kamatú, szabad felhasználású Diákhitel1 egész félévre visszamenőleg is igényelhető, így akár egy összegben 250 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató.

A fix 2 százalékos Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható, melynek felvételével kizárólag az önköltséges képzésben résztvevő fiatalok élhetnek.

A felvehető hitelösszegek a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. Érdemes figyelni a határidőre, ugyanis, aki december 15-e után adja le igényét, csupán március közepén juthat pénzhez.

Kevesebb