Az egészségükért úsztak

2016. december 9., péntek 09:52

Képviselők, vállalkozók is támogatták a gyógyúszásra járó fiataloknak rendezett csütörtöki versenyt, amire az oroszlányiak mellett szákszendi, kecskédi, bokodi és dadi gyerekek is érkeztek a városi uszodába.

Mint azt Madariné Molnár Tündétől, a szervező Pedagógiai Szakszolgálat vezetőjétől megtudtuk, a törvényi előírásoknak megfelelően gondozzák ezt a területet a gyógytestneveléssel együtt, s bőven meghaladja a 200-at azok száma, akik hetente 1-1 órában a speciális testnevelésre, valamint úszás foglalkozásokra járnak.

Rajnai Gábor alpolgármester a sport, a testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet köszöntőjében, ezt követően pedig az óvodások és az elsőosztályosok kezdték a járási megmérettetést, akiknél elsődleges cél a táv megtétele volt biztonságosan, majd korcsoportonként következtek az „igazi” versenyzők.

Közel száz fiatal szállt vízbe a délután folyamán, akik valamennyien átvehették az önkormányzat ajándékát, az úszószemüveget, valamint az oklevelet, és mindezeket nem is akárkiktől: Kiss Kornél és Lewis Jestin, az OSE kosarasai, illetve Likerecz Gyöngyi súlyemelő olimpikon kereste fel az eseményt, és adta át a díjakat.

Kevesebb