Idén is lesz szociális tűzifa

2020. október 22., csütörtök 06:27

Megkezdődött az útfelújítás második szakaszának tervezése, jelentette be Papp Attila a képviselő-testület szerdai ülésének bevezetőjében, majd az egyebek napirendi pont tárgyalása során azt is elmondta, hogy várhatóan tavasszal kezdődik a beruházás.

A polgármester beszámolt arról is, hogy részt vett a Rendőrnapon, ahol jutalmat adott át Fehér István r. törzszászlós körzeti megbízottnak.

A továbbiakban a grémium elfogadta a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló rendelet. Ennek értelmében Szákszend Község Önkormányzata 59 erdei köbméter tűzifa vásárlásához nyert támogatást. Az elosztáskor előnyt élveznek az időskorúak és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családok, amelyeknek háztartásonként legfeljebb 5 erdei köbméter tűzifát biztosít az önkormányzat térítésmentesen.

Döntés született arról is, hogy a községben élő 220, 14 év alatti fiatalt ajándékoznak meg mikuláscsomaggal, amelyek értéke 1500 Ft/csomag. Sajnos, a járványhelyzet megakadályozza, hogy éppen a legveszélyeztetettebb korosztályt megvendégeljék az Idősek Napja alkalmából, azonban róluk sem feledkeznek meg. A 280, 65 év fölötti szákszendi polgárt 5 ezer forint értékű ajándékkal lepi meg az önkormányzat, s erre a célra 1,4 millió forintot fordítanak.

A képviselők pozitívan bírálták el egy, az első lakáshoz jutás érdekében benyújtott kérelmet, de visszatérnek a későbbiekben a témára, és áttekintik annak feltételrendszerét.

Az utolsó napirendi pont tárgyalásakor Hartmann Imre alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a dűlőutak az önkormányzat tulajdonát képezik, azonban több gazda beleszánt a dűlőkbe, „kvázi” területet vesz el az önkormányzattól. A gazdának használnia kell az utakat, nem rongálni – jelentette ki az alpolgármester, és a téma fontosságát jelzi, hogy már a novemberi testületi ülésen visszatérnek a problémára.

Kevesebb