Karácsonyi köszöntő

2020. december 22., kedd 07:18

Tisztelt Szákszendiek!
Közeledik az emberiség egyik legnagyobb ünnepe, a karácsony, és közeledik az év vége, amikor összeszedjük gondolatainkat, rendet rakunk magunk körül és elgondolkozunk. Vajon megtettünk-e minden tőlünk telhetőt családunk, közösségünk érdekében? Van-e jel, amely zsinórmértékként jelzi, hogy helyesen cselekedtünk?

Rendkívüli évet tudhatunk magunk mögött a koronavírus járvány miatt, és a veszély minden bizonnyal elkísér minket 2021. első hónapjaiban is.

Amikor Szákszend ez évi fejlődését összegzem, meg kell állapítanom, hogy minden nehézség dacára újra eredményes évet zár településünk, aminek egyik legfontosabb elemeként stabilizálni tudtuk a község költségvetését.

Mintegy félmilliárd forintból elkészült a szákszendi bekötőút, több mint 3,8 kilométer hosszúságban, megszépült az óvodánk. Az önkormányzat sikeresen szervezte meg nyári napközis táborát, amelyet azok a szákszendi általános iskolás tanulók tudtak igénybe venni, akiknek mindkét szülője dolgozott, valamint a szünidei gyermekétkeztetést is biztosítottuk a hátrányos, valamint a halmozottan hátrányos diákok számára. Bár a Nyárbúcsúztató kivételével a közösségi rendezvényeinkre nem kerülhetett sor, sikeresen eljuttattuk a mikuláscsomagokat az gyerekeknek, valamint a karácsonyi ajándékutalványokat a település szépkorú polgárainak.

Ami a jövő évi terveket illeti, reményeink szerint folytatódik az útfelújítás, készülünk a községi kisbusz beszerzésére, fel szeretnénk újítani a Faluház faszerkezetét, és a külterületi Kisberek közművesítése is napirenden van, amihez azonban teljes mértékű pályázati támogatásra van szükségünk. Régi igénye Szákszend lakóinak a faluközpontban kialakítandó gyalogátkelőhely létesítése, amit saját forrásból kívánunk megvalósítani.

Vannak még további fejlesztési elképzeléseink is, de az új év a jelek szerint nehezebb lesz, mint az előző, és további takarékos gazdálkodásra kényszerülünk. Mindezek ellenére bizakodással fogunk hozzá a munkához 2021-ben, hiszen olyan képviselő-testület dolgozik a községért, amelynek minden tagja valóban a település érdekét tartja szem előtt, s ez bizakodással tölt el a jövőre nézve.

Ezekkel a gondolatokkal kívánom Szákszend minden lakójának, hogy töltse szerettei körében, meghitt hangulatban és szeretetben a karácsonyt, és kívánok eredményekben gazdag, sikeres új évet.

Papp Attila Csaba polgármester

Kevesebb