Ön mikor kaphatja meg az oltást?

2021. február 18., csütörtök 14:01

Annak mindenki örül, hogy a COVID-19 ellenszérum nyilvános felhasználása is engedélyezve lett, ezzel azonban még nincs vége a szóban forgó vírus történetének. Időbe fog ugyanis telni a sok-sok millió vakcina gyártása, szállítása illetve mindannyiunk beoltása.

Az oltási folyamatban a TAJ számmal rendelkező 16-18 év feletti állampolgárok azon köre vehet részt, akiknél az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedés). Ezen felül a lakosság tömeges oltását a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett prioritási sorrend határozza meg, amelynek alapját az önkéntesség, és a COVID-19 koronavírus okozta megbetegedés szempontjából való veszélyeztetettség képezi.

Az alábbi linkre kattintva, pár kérdés megválaszolása után megjelenik, hogy Ön várhatóan mikor fog sorra kerülni (természetesen ezek csak tájékoztató időpontok!):

www.omnicalculator.com/health/oltasi-sorrend-magyarorszag#ki-kapja-meg-elsokent-az-oltast-az-elsobbsegre-jogosultak-listaja

Kevesebb