Csatoltan küldöm a linket…

2021. április 15., csütörtök 13:14

Tudjuk, hogy a digitális oktatás jelentős változást hozott gyermek, szülő, pedagógus életében egyaránt. Számunkra pedagógusok számára is jelentősen megnövekedett az az idő, befektetett energia, amivel felkészülten várhatjuk az online térbe órára becsatlakozó tanítványainkat – mesélt az elmúlt időszak kihívásairól Palotainé Papp Éva, az iskola igazgatója.

- Az előző digitális oktatás tapasztalatait felhasználva készültünk erre az időszakra. A most használt platformok a Google Classroom és Google Meet, valamint a különböző tanulástámogató eszközök rugalmasabbá, gördülékenyebbé, az előző időszakhoz képest eredményesebbé tették az oktatást. A gyerekek többségéről elmondható, hogy rendszeresen jelen van a virtuális órákon, a kapott feladataikat határidőre elvégzik, visszaküldik. Kis számban vannak azok a tanítványaink, akikről ez nem mondható el. Ezekben az esetekben nem a technikai feltételek, mint inkább a tanulói hozzáállás az oka az órákról való távolmaradásoknak.

- Sok segítséget kapunk elsősorban az alsós tanítványaink szüleitől, de összességében elmondható, hogy a szülők többsége igyekezett minden feltételt biztosítani gyermeke számára a mindennapi oktatásban való részvételhez. A Szociális Szolgálat segítségét kértük azon esetekben, ahol szükség volt a külső segítségnyújtásra. Munkájukat ezúton is köszönjük.

- Az Öveges József iskolát a Magyar Honvédség fertőtlenítette, a nagytakarítás az elmúlt időszakban megtörtént. Teljes mértékben felkészültünk a gyermekek biztonságos fogadására. Jelenleg a szülők tájékoztatása történik a hétfői kezdéssel kapcsolatosan, akiknek köszönöm eddigi kitartó együttműködését. Gyermekeik és valamennyiünk egészségének megóvása érdekében továbbra is kérném kitartásukat, további támogatását – fogalmazott Palotainé Papp Éva.

Kevesebb