Ismét megszólalt a csengő az iskolában…

2021. április 23., péntek 05:50

Az Öveges iskolában hétfőn ismét megszólalt a csengő. A központi szabályozás szerint csak az alsó tagozatos kisdiákok térhettek vissza a jelenléti oktatásba – foglalta össze az első hét tapasztalatait Palotainé Papp Éva igazgató.

A szülők tájékoztatása mindenre kiterjedően megtörtént a szabályozás megjelenését követően. A hétfői napon a családok többsége küldte gyermekét az iskolába, csak nagyon kis százalékban voltak azok, akik „szülői féltés” miatt tartották, tartják otthon gyerekeiket.

- Kevés számban, de a jelenlegi statisztika szerint, vannak olyan tanítványaink, akik a korábbi magas hiányzási óraszámai miatt - amihez még hozzátevődik ez a hiányzási óraszám - szükséges lesz a törvényi szabályozás szerint az osztályozó vizsga megszervezésével élni.

- Minden feltétel adott volt a gyerekek biztonságos fogadására, mint ahogy korábban jeleztem, az intézményt a Magyar Honvédség fertőtlenítette, a nagytakarítás az elmúlt időszakban megtörtént. Az intézmény vezetői, technikai személyzete, a nevelő oktató munkát közvetlenül segítők a március 8-át követő időszakban is az intézményben látták el feladataikat. A pedagógusok valamennyien visszatértek április 19-én az iskolába, hiszen szinte valamennyien érintettek mind az alsós jelenléti, mind a felső tagozatos osztályokban a digitális oktatásban, ami nem nélkülözheti a személyes jelenlétet. Technikai nehézséget ez a „kettős”, hibrid oktatás jelent, jómagam és valamennyi érintett kolléga számára – fogalmazott Palotainé Papp Éva.

Kevesebb