Újabb enyhítések

2021. május 7., péntek 12:03

Hétfőtől, május 10-től az óvodások és iskolások testnevelésóráit és szakköreit tarthatják sportlétesítményben, uszodában, edzőteremben, vagy akár jégpályán is – ezt is tartalmazza a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny.

Május 10-én a nyitás következő fázisa keretében az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban, felnőttképzésben is visszatér a jelenléti oktatás, ezzel függ össze a sportlétesítmények használatának engedélyezése is. Emellett megszűnik a közigazgatásban az otthoni munkavégzés és a magánszektorban sem kell a munkáltatónak arra törekednie, hogy munkavállalói otthonról dolgozzanak.

Arról is rendelet született, hogy a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karantén kötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére. Egy másik, most megjelent kormányrendelet pedig arról szól, hogy a felsőoktatási intézmény rektora dönthet az oktatás – így különösen a hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával.

MTI

Kevesebb