Könnyes búcsú az óvodától

2021. június 10., csütörtök 11:57

Már a lakodalmas játék alatt kicsordult néhány gyerkőc könnye szerda délelőtt a szákszendi Kiskuckó Óvoda udvarán, később pedig, a ballagási verseket követő ajándékok átvételekor még többen pityeregték el magukat, hiszen a 16 apróság számára elérkezett az a pillanat, amikor el kellett búcsúzniuk társaiktól, a szeretett óvonéniktől, dadusoktól, a kedves játékoktól.

Most véget ér egy álomvilág, ahol találkoztunk tündérekkel, királylányokkal, királyfikkal, megvívtunk a sárkányokkal, kiálltunk vagy száz próbát, és megmásztuk az üveghegyet is. Egy új mese kezdődik az életetekben, amelyben mi már nem szerepelhetünk, de ott is lesznek más tündérek, lesznek más királyfik, királylányok, sárkányok, hegyek, és sok-sok próba – hangzottak az elköszönés megható gondolatai Zách Gizella óvodavezetőtől. A kicsik a műsor után a jeleikkel hímzett tarisznyával a vállukon utoljára sétálták körbe az óvoda csoportszobáit, az udvart, majd vették át az iskolatáskát formázó ajándékcsomagot, benne fotóalbummal, könyvjelzővel, írószerekkel, no meg sok-sok szeretettel, kedves emlékkel.

A ballagási ünnepségen Zách Gizella a Szülői Munkaközösség elnökétől, Herk Edittől is búcsúzott, köszönetet mondva az ő és csapata áldozatos munkájáért, támogatásáért, valamint a Gyurcsik család és Barota Róbert, az óvoda számára nyújtott segítségét is ajándékkal köszönte meg a kollektíva és a gyerekek nevében.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg!

Kevesebb