Minden után fizetni kell

2021. június 17., csütörtök 06:12

Az európai uniós rendelet változása miatt új vámkezelési szabályok lépnek életbe 2021. július 1-től!

A Posta biztosítja az ugrásszerűen megnövekedő vámkezeléseket támogató infrastruktúrát. Ennek érdekében jelentős mértékű informatikai fejlesztést és logisztikai kapacitásbővítést hajtottak végre, továbbá növelték a vámkezelések elvégzéséhez szükséges dolgozói létszámot.

2021. július 1-jétől az Európai Unió valamennyi országában, így Magyarországon is megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége. Egységesen valamennyi 150 eurónál alacsonyabb értékű áru után áfát kell fizetni.

A Magyar Posta a 150 euró érték alatti áru tartalmú küldemények vámkezelését, vám elé állítását jogszabályi felhatalmazás alapján a NAV-val közösen kialakított speciális vámkezelési eljárás keretében, automatikusan végzi. A vámkezelés külön címzetti megbízás nélkül történik, gyorsítva és egyszerűsítve a 3. országból származó, áru tartamú küldemények vám elé állítását.

A magánszemélyeknek érkező küldeményeknél a postai vámügynöki szolgáltatás díja sávosra változik. Az új folyamatban elsődlegesen az online fizetést javasoljuk, amelyhez díjelőny is társul!

Részletek és díjszabások: https://posta.hu/vam2021

Kevesebb