Tizenegyen ballagtak az Övegesben

2021. június 19., szombat 11:21

Szülőktől, rokonoktól kísérve ballagtak el az Öveges József iskola végzős diákjai péntek délután, mely ünnepi eseményen ott volt Papp Attila polgármester, valamint Hotváth Csabáné tanügy igazgatási referens is.

Csonka Zoltán osztályfőnök 11 végzős diákja utolsó alkalommal járta végig a jól ismert alma mater termeit, folyosóit. Közülük egy fiatal gimnáziumban folytatja tanulmányait, technikumba és szakképző iskolába heten nyertek felvételt.

- A virág, amellyel a hetedikesek megleptek benneteket, és amellyel végigballagtatok a tantermeken a fiatalság, a szépség jelképe is lehet a mai nap. Lehet az ünnepé is, a mai napé is, amely az iskola, a ti és a szüleitek számára is igazán szép alkalom, amelyre bizonyára sokáig emlékezni fogtok. Az izgalmas készülődésre, az osztálytársakkal való utolsó találkozásra, az utolsó közös dalra, osztályfőnökötökkel töltött utolsó órára. Tanuljatok, éljetek úgy, hogy legyen helye és ideje az ünnepnek az életetekben egy–egy próbatétel, szép esemény után – köszöntötte a végzősöket Palotainé Papp Éva intézményvezető, aki így folytatta: hogy mi is a ti útravalótok? A nyolc év alatt összegyűjtött ismeret, készség, képesség, melyek alkalmassá tesznek benneteket arra, hogy továbblépjetek, hogy új utakat keressetek, amely aztán célhoz viszi mindegyikőtöket. Tanítóitok, tanáraitok a világ száz csodájával, a tudással ismertettek meg titeket. Törekedtek arra, hogy legyenek számotokra olyan értékek, normák, amelyek biztos útmutatást nyújtanak majd az elkövetkezőkben. Azt mondják, hogy az emlék, a tudás, a megszerzett tapasztalat az ember kincse, kiváltsága és megkülönböztető jegye. S ennek a kincsnek csak a kisebbik részét alkotja az, amit a múltból sikernek tartunk, amire büszkék lehetünk: a nagyobbik rész a tévedések emléke, ami lehetővé teszi, hogy ugyanazt a hibát ne kövessük el újra és újra. Hogy kinek mennyi tudás van a tarisznyájában, mivel indul a hosszú útnak? Tudjuk, hogy az nagyon különböző, de bízunk abban is, hogy a helytálláshoz elegendő.

- Mi mást kívánhatnék most nektek, mint azt, hogy a sikereitek gyűjteménye számosabb legyen a tévedéseknél, hogy sokkal több mindenre gondolhassatok vissza a büszkeség, mint az okulás miatt – fogalmazott az intézményvezető, aki számvetést készített a tanév tapasztalatairól is.

- Iskolánk 87 tanulólétszámmal zárja a 2020/2021-es tanévet. Idén áprilisban 16 tanuló iratkozott be. Itt a ballagási ünnepélyen 11 tanulótól búcsúzunk, tehát a következő tanévet így több tanulóval kezdjük. Az iskola tantárgyi átlaga 3,59. Alsó tagozaton: 5 kitűnő, 3 jeles diák volt. 2. osztályban 1 kitűnő és 1 jeles, 3. osztályban 1 kitűnő és 2 jeles, 4. osztályban 1 kitűnő tanuló veheti át bizonyítványát. Igazgatói dicséretben 3-an, osztályfőnöki dicséretben 8-an, szaktanári dicséretben 12-en részesültek. Felső tagozaton sajnos ilyen eredmények nem születtek, ami nem írható a vírushelyzet számlájára sem! A leginkább nemszeretem tárgyak között ott szerepel a számomra oly szép biológia, természetismeret, a közvetlen környezet ismerete, de sereghajtóként ott a történelem is. Alsó tagozatban 1 fő bukott 1 tantárgyból, míg a felsősök közül 3 diák bukott, akik közül 1 évismétlésre – ismertette a statisztikát Palotainé Papp Éva.

A búcsú és az évzáró gondolatokat követően a szülők, hozzátartozók köszöntötték sok-sok virággal szeretett végzőseiket.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg!

Kevesebb