Elismerés a körzeti megbízottnak

2021. június 22., kedd 06:57

Hétfőn délelőtt az Oroszlányi Rendőrkapitányságon ünnepélyes állományülésre került sor, melyen Lazók Zoltán helyi polgármester mellett Dad, Kecskéd és Szákszend településvezetői is részt vettek.

Kiss Sándor alezredes, városi rendőrkapitány köszöntőjében elmondta: "Nagyon megtisztelő az, hogy a járás polgármesterei úgy gondolták, az Oroszlányi Rendőrkapitányság állományának tagjai olyan kiemelkedő munkát végeztek az utóbbi időszakban, melynek alapján elismerésre méltóak. Azért érdemelnek dicséretet, mert saját szakterületükön többet nyújtottak, mint az átlag. Általában azért lesz valaki rendőr, mert egy olyan hivatást próbál gyakorolni, mely a közösség számára fontos, sőt mi több, nélkülözhetetlen. Szerencse, hogy vannak jó páran köztünk olyanok, akik az átlagos feladatoknál is többet tesznek, és külön örömteli, hogy ezt a településvezetők is észreveszik. Látják azt, hogy vannak olyan rendőreink, akik szabadidejükben is foglalkoznak a lakossággal és lehet hozzájuk fordulni segítségnyújtásért."

Farkas Gábor dandártábornok, Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitány beszédében kiemelte: "A koronavírus járvány a 860 fős megyei rendőrség állományát sem kímélte. Tavaly március óta 249 munkatársunk betegedett meg, 4 fő kórházba került, akik közül sajnos 1 kolléga elhunyt. A rendőri állományt dicséret illeti a pandémiás időszak alatt végzett, sok esetben ember feletti munkájáért, melyből az oroszlányi kapitányság dolgozói is maximálisan kivették részüket. Szeretném megköszönni a jelenlévő polgármestereknek, hogy ebben a nehéz helyzetben sem feledkeztek el elismerni munkatársaink kiemelkedő tevékenységeit."

A beszédeket követően a városban, valamint az oroszlányi járásban végzett kiváló szakmai munkájukért, példaértékű szolgálatteljesítésükért öten vehettek át elismerést. Lazók Zoltán Oroszlány polgármestere Kalamár Szabolcs őrmester és Polyák Zoltán őrmester, Szűcs Attiláné Dad településvezetője Soha János zászlós, Grúber Zoltán Kecskéd vezetője Winkler Tamás törzszászlós, míg Papp Attila Szákszend első embere Fehér István törzszászlós kiemelkedő munkáját jutalmazta.

Kevesebb