Szákszendi Piknik

2021. július 4., vasárnap 09:50

A pandémiás időszak alaposan felborította a települések közösségi életét, de hogy a hagyományos együttlétekre komoly az igény, azt bizonyította a szombati rendezvény a községben.

Koradélután több tucat motoros felvonulásával vette kezdetét a Falunap Piknik, ami egy kicsit falunap is volt, de inkább alkalom a közös beszélgetésekre, és természetesen a gyerekeknek a játékra, kikapcsolódásra.

Bár szombatra szinte minden korlátozás megszűnt, Takács Tímea könyvtáros, főszervező előzetesen nem vállalhatta be felelősséggel a csoportok, zenekar meghívását, ugyanakkor nem maradt el a sütés-főzés, kóstolás. Pörköltek, halászlé, gulyás rotyogott a kondérokban, a nyugdíjas klub tagjai sütötték az édességeket, s megérkeztek a vendégek is, akik között ott volt Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője és Lazók Zoltán, oroszlányi polgármester is.

Papp Attila községi elöljáró nyitotta meg a rendezvényt, amely a különleges motorok bemutatkozása mellett sok érdekességet kínált a jelenlévőknek a délután folyamán.

Akadályversenyre nevezhettek a csapatok, de volt fa játszótér, arcfestés, óriás buborékfújás és babzsák-dobálás is, este pedig diszkóval zárult a Falunap Piknik.

Kevesebb