Táborzárás

2021. július 30., péntek 06:37

Pénteken a rédei kastélyparkba kirándulnak a gyerekek, s ezzel véget ér az önkormányzat 4 turnusos nyári napközis tábora, melyen azok a szákszendi lakóhelyű, általános iskolás tanulók vehettek részt, akiknek mindkét szülője dolgozik és erről munkáltatói igazolást csatoltak a jelentkezéskor.

Az utolsó héten Wessel Tünde és Paksi Ferencné gondoskodott a fiatalok gondtalan kikapcsolódásáról, akiknek munkáját Paveszka Kornélia segítette.

A táborok célja elsősorban a vakációs időszak hasznos eltöltésének segítése volt. A foglalkozások során alkalom nyílt a kézügyesség és a kreativitás fejlesztésére, de az alkotó tevékenység mellett aktív pihenésre, kirándulásra, játékokra, vetélkedőkre is sor került.

Az utolsó hét programjai közül minden bizonnyal emlékezetes marad az indián nap, a fejdíszek készítése, az egészségnapon a foszforeszkáló kézmosás és fogápolás, illetve az elsősegélynyújtás alapjainak elsajátítása.

Szerdán egész nap hatalmas ugrálóvár várta a község fiataljait, ugyanis ezt nemcsak a táborlakók vehették igénybe, majd következett csütörtökön Kiss László vezetésével a „Parasztolimpia” címet viselő sportnap, s végül a pénteki kirándulás.

Kevesebb