Állatijó program!

2021. augusztus 11., szerda 19:40

„Állatijó állatbemutató” címmel várta állati jó program a gyerekeket, anyukákat, apukákat augusztus 11-én délelőtt a Szákszend Könyvtár és Közösségi Színtér szervezésében a Faluház udvarán, ahol a Tinnyéről érkező Tóth Gábor, és egyáltalán nem utolsó sorban az „alkalmazkodás mesterei”, azaz az állatai varázsolták el a közönséget.

Tóth Gábor a humorral fűszerezett, a felnőttek számára is igazán élvezetes interaktív előadását kérdések sorával nyitotta, ezek többségére helyesen válaszoltak a gyerkőcök: igen, élnek vadállatok például a föld felszíne alatt, a levegőben, a jégvilágban. A kicsik azonban azt gondolták, a városokban nem…

Az éghajlatváltozás kapcsán erről is szólt az előadó: ahogy szűkül az életterük, úgy keresnek élelmet a városokban. Példaként említette a medvéket előadása elején, és azonnal mindenkit megnyugtatott: medvét nem hozott magával…

Érkezett viszont az alkalmazkodás mestereként az otthonokban mindenhová beférő és mindent elfogyasztó Sufni kisegér, majd „felfújva” visszatért Lufi patkányként. Később a földalatti állatok ellensége, Gumi görény, majd Mártika a nyest, Spuri a róka és Kanóc kutya aratott hatalmas sikert.

Az előadás résztvevői – a többi között – azt is megtudhatták, hogy a kisegér miért növesztett apró méretéhez képest hatalmas szemeket és füleket, hogy valóban lehet-e csomót kötni Gumira, a vadászgörényre, s hogy a rókának miért feketék a lábai és a fülei? Ön tudja?

Kevesebb