Miki, Miki, Mikulás…

2021. december 8., szerda 05:48

Szinte szusszanásnyi pihenőt sem hagytak a szákszendi apróságok, óvodások, iskolások a Télapónak és Manójának kedden a Faluházban, ahol mesésen csodaszép „nappalijában” fogadta a fehér szakállú az érkezőket.

A faluban a 15 év alatti gyermekek vehették át az egyenként 1500 Ft értékű csomagot, amelyből majdnem 240 darabot rejtett a Télapó puttonya. A fehér szakállú szinte valamennyi apróságot a keresztnevén szólította, amin alaposan meg is lepődtek többen, de hát nem véletlenül szokott az ablakon kukucskálni esténként…

Miki, Miki, Mikulás, nem szereti a gulyást, mert a gulyás paprikás, Miki, Miki, Mikulás – a többi között ez volt az egyik legkedveltebb mondóka, amivel a kicsik megörvendezték a Télapót, bár többen félénken, vagy igen határozottan felelték a kérdésére, hogy ők bizony nem szeretnének sem énekelni, sem verselni.

Csoportosan már bátrabban fakadtak dalra, egy egészen kicsi lány pedig a legkedvesebb unszolásra sem volt hajlandó átlépni a Mikulás „nappalijának” küszöbét, igaz, később – tisztes távolból – boldogan szorította magához a csomagot, amit csak az anyukájától fogadott el.

És, jó kisgyerek voltál? – hangzott el a kérdés, a megszeppent és merészebb kisfiúk, kislányok válaszait hallva a Télapó pedig örömmel konstatálhatta, hogy Szákszenden csupa-csupa jó, és szófogadó gyerkőc él, ezért ígéretet tett, hogy jövőre is ellátogat hozzájuk, s természetesen hoz zsákjában minden jót.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb