Szákszend is sikerrel pályázott a Településfásítási Programra

2021. december 15., szerda 14:55

15 szil- és 15 gömbszivarfát ültettek el kedden Szákszend három pontján, a földlabdás fák a múlt héten érkeztek meg a faluba.

A Településfásítási Programra benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően a fákból jutott a Faluház melletti rendezvénytérre, a „Macskahídnál” kialakított pihenőterületre, és a száki búcsútérre. A munkálatokat felügyelte, s azokban természetesen tevőlegesen részt vett Papp Attila Csaba polgármester is, a szakmai segítséget és iránymutatást az Országos Erdészeti Egyesület delegálásában Pintér István, az Észak-Vértesi Erdészeti Igazgatóság erdészeti igazgatója biztosította, az ültető gödröket korábban a Vadásztársaság és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai készítették elő.

A Településfásítási Program második ütemére augusztus 15-éig lehetett pályázni, a projekt során 24 ezer sorfa talált gazdára az országban, egy-egy település legfeljebb 30 fát nyerhetett el. Az agrártárca teljes ültetési csomagot biztosított, amely a nagyméretű földlabdás sorfa mellett a tárolását, nevelését, szállítását, és az ültetéshez szükséges eszközöket, így a támasztó karót, mulcsot és favédő rácsot is tartalmazta.

A tárca célja, hogy népszerűsítse a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásait és javítsa a települések környezeti állapotát.

Kevesebb