Az év elején érkeznek a szelektív hulladékgyűjtők

2021. december 16., csütörtök 11:14

Kilenc napirendet tárgyalt a december 15-ei, rendkívüli ülésén a szákszendi képviselő-testület, kettőt a törvény erejénél fogva zárt ajtók mögött, a nyílt ülésen valamennyi előterjesztést egybehangzó igen voksokkal fogadták el a jelenlévők.

Papp Attila Csaba polgármester, az előző ülés óta eltelt időszak eseményeit ismertető tájékoztatójából – a többi között – kiderült, hogy november végén tárgyalást folytatott a hulladékszállító társaság képviselőjével, e szerint a jövő év elején, január-februárban az önkormányzat gondoskodik majd az érkező szelektív hulladékgyűjtők kiosztásáról a lakosság számára.

A polgármester köszönetét fejezte ki Barota Róbert részére, ugyanis Ő öltötte fel december 7-én a Mikulás ruháját, s szerzett örömet a Faluházban a 15 év alatti szákszendi gyerekek részére. Azokhoz, akik aznap nem tudták átvenni az ajándékcsomagot, természetesen eljuttatjuk – tette hozzá a településvezető.

Az ülés további részében elfogadták a jövő évi munkatervet, a belső ellenőrzési tervet, támogatták, hogy az Öveges József Általános Iskola esetében a felvételi körzet továbbra is Szákszend község közigazgatási területe legyen, és miután az igényfelmérés szerint egyetlen szülő sem kért ellátását december 27-étől 31-éig a gyermeke számára, engedélyezték, hogy ezen idő alatt zárva tartson a Szákszendi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ Szákszendi Mini Bölcsődéje.

Kevesebb