Korábban zárnak 24-én az üzletek

2021. december 16., csütörtök 12:00

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy még december 24-én is el tudunk szaladni az üzletekbe, 14 óráig minden nyitva volt. Idén ez megváltozik: december 24-én csak 12 óráig vásárolhatunk, utána ugyanis bezárnak a boltok, és nagyobb bevásárló központok, jelentette be az Országos Kereskedelmi Szövetség.

A legnagyobb üzletláncok az ünnepek alatt megváltozott időben dolgoznak, így például az Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Tesco és Spar Magyarország üzletei 24-én délben zárnak be, addig fogadják a vásárlókat.

A kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitva tartását ezen a napon, de az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek így az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai.

Az üzletek kérik a vásárlók megértését és javasolják, tájékozódjanak előre a részletes, így a december 24-e előtti napok nyitvatartásáról is. Egyes iparcikk kereskedelmi áruházak december 24-én már nem nyitnak ki (például bútor, barkács áruházak közül), valamint kisebb iparcikk árus boltok sem.

Kevesebb