Hamis védettségik: meghosszabbították a letartóztatásukat

2022. January 14., Friday 11:00

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vesztegetés elfogadása bűntette, védettségi igazolással való visszaélés bűntette, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta két elkövető letartóztatásának meghosszabbítását.

Ápolóként dolgozott az a nő és férfi egy Komárom-Esztergom megyei kórházban, akik a gyanú szerint legalább 27 személynek adtak el hamis védettségi igazolványokat, darabonként minimum 20 ezer forintért – tudatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint 2021. július 28. és 2021. november 27. között az ápolókat 27 személy legalább 20 ezer forint összeggel megvesztegette azért, hogy az ápolónő ne adja be nekik a Covid-védőoltást, és így az oltások felvétele nélkül hamis védettségi igazolványt kapjanak.

Mindezek mellett az elkövetőkkel szemben megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy őrizetbe vételük előtt kokaint fogyasztottak.

A gyanúsítottakat letartóztatták, velük szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

Kevesebb