Meghosszabbították: június 30-áig használható ingyen a tatabányai mélygarázs

2022. március 23., szerda 06:14

A tatabányai képviselők a március 17-ei közgyűlésükön úgy döntöttek, hogy a Megyeháza tér alatti terem- és mélygarázs 2022. június 30. napjáig működik ingyenes próbaüzemben.

A jelenlegi mérések alapján a mélygarázst 2 óránál kevesebb ideig használók aránya a szükséges 20%-ot nem éri el, így jelenleg nincs lehetőség annak területét bevonni a díjfizetős övezetbe. A tartósan a mélygarázsban parkolók magas, és a rövid ideig parkolók kis aránya egyrészt a Városkapu Szolgáltató és Üzletház forgalmának hiányára vezethető vissza.

Zsidek Ferenc, a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. ügyvezetője az előterjesztés kiegészítéseként elmondta, a Városkapu Szolgáltatóház használatbavételi engedélyezési eljárása a napokban elkezdődik. Várhatóan áprilistól szeptemberig beköltöznek a bérlők, banki és egészségügyi szolgáltatók, közmű szolgáltatók, majd a többi üzlet bérlője is.

Az irodák nyitásáig még jelentős belső munkákat kell elvégezni, melyek lebonyolítása érdekében is célszerű a mélygarázs ingyenes használatának meghosszabbítása. A Szolgáltatóház nyitása után a forgalom megnövekedésével nőhet a rövid ideig a mélygarázsban parkolók aránya is.

Március végéig befejeződhet a Tatabányai Kollégium mögötti parkoló felújítása, mely szintén további parkolókapacitást szabadít fel a városban.

Kevesebb