Húsvétra készülődve

2022. március 28., hétfő 12:46

Bár még pár napot kell aludni a Húsvétig, március 27-én a Szákszendi Faluház minden szeglete az ünnepet idézte, és a színektől pompázó tavaszt a kézműves remekeknek köszönhetően.

Ahogy Karácsony előtt, úgy ezúttal is igazolták a „vásárosok”, hogy szorgos, ügyes kezekben, kreatív gondolatokban, szépérzékben nincs hiány a faluban, hiszen Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező kizárólag helyi kézműveseket, őstermelőket invitált, ők pedig érkeztek is szép számmal. A kézműves technikákat é az alapanyagok ötletesnél ötletesebb felhasználását szinte lehetetlen felsorolni maradéktalanul, hiszen az amigurumi kedves figuráktól a horgolt, varrt, kötött, festett, ragasztott, tűzött, fonott díszeken át a gyöngyékszerekig, szákszendi mézig tengernyi termék kínálta magát.

A színes kínálat láttán bizony törhették is a fejüket az érdeklődők, akik száma sajnos ismét elmaradt kissé a vártnál, a kézművesek és Takács Tímea azonban nem „adja fel”, hiszen akik ott voltak, egy vidám, kedves hangulatú vasárnap részesei lehettek. A falubeli portékákkal legközelebb május 8-án találkozhatnak azok, akik ellátogatnak az első Szákszendi Forgatagba a Faluház mögötti rendezvénytérre.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb