Húsvéti szorgoskodás

2022. április 14., csütörtök 15:14

Végy néhány teljesen hétköznapi alapanyagot: papírt, ollót, ragasztót, festéket, színes ceruzát, hurkapálcikát, hungarocell, vagy műanyag tojást, kiöntött gipsz formát, vagy akár WC papír gurigát. Ha nagyon különlegesre vágysz és van hozzá türelmed, akkor végy még egészen apró díszecskéket, gyöngyöket, zseníliadrótot, no meg a kreativitásod, amely szebbnél-szebb díszeket eredményezhet.

Ezek voltak a legszükségesebb hozzávalói a Szákszendi Faluházban április 13-án rendezett húsvéti kézműveskedésnek, mellyel Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező szeretne ismét hagyományt teremteni.

A gyerekek elmélyülten kézműveskedtek, és biztos, hogy az otthonok ünnepi asztalai nem maradnak díszek nélkül, az első osztályos Áron például – alig egy órával a szorgoskodás megkezdése után – büszkén mutatta, hogy már a 14. gipszforma festését kezdi meg. Egy másik kisfiú pedig a mögöttünk álló időszakra utalva maszkos nyuszit alkotott...

De nemcsak a fiúk, lányok készülnek az ünnepre, hiszen a Faluház előtt már napok óta folyamatosan szépül, gazdagodik a Tojásfa, a falubelieknek köszönhetően mind több hímes tojás ékesíti, és azok a tulipánok is hirdetik a tavaszt a Polgármesteri Hivatal bejárata mellett, melyek hagymáival Willem Albers holland származású helyi vállalkozó ajándékozta meg a falut.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb