Ünnepeltek rendőreink: elismerés a körzeti megbízottnak

2022. április 30., szombat 22:13

A Rendőrség Napja alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a komáromi Csillagerődben a megyei Rendőr-főkapitányság.

A rangos eseményt Farkas Gábor r. dandártábornok, Komárom-Esztergom megye rendőr-főkapitánya nyitotta meg, majd a térség országgyűlési képviselője, Czunyiné dr. Bertalan Judit mondott ünnepi beszédet. A Magyarock Dalszínház kulturális műsorát követően, ünnepélyes keretek között elismerések átadására került sor.

A megye számos kitüntetettje között az Oroszlányi Rendőrkapitányság dolgozói közül is részesültek elismerésben, a szákszendi körzeti megbízott Fehér István r. törzszászlós díszoklevelet és jutalmat vehetett át a két község polgármesterétől.

A szákszendi képviselők épp az elmúlt ülésükön tárgyalták az Oroszlányi Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének beszámolóját, amelyből kiderült, hogy 2021-ben csupán öt regisztrált bűncselekményt követtek el Szákszenden: kétszer indítottak büntetőeljárást ittas vezetés, egyszer okirattal visszaélés vétsége miatt. A másik két bűncselekmény egy helyi család örökösödési vitájában egymás ellen tett feljelentések miatt generálódott, végül az ittas vezetéseken kívül egyetlen eljárásban sem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése. Szákszend közrendjéről összességében elmondható, hogy a rendőrkapitányság működési területén belül bűnügyileg a legkevésbé fertőzött, a falu büszke lehet a közbiztonságára. Az ülésen Hartmann Imre alpolgármester örömét fejezte ki, hogy egy igen talpraesett körzeti megbízott felügyeli a községben a területet.

Kevesebb