Első Szákszendi Forgatag

2022. május 9., hétfő 11:33

Nem voltak kegyesek az égiek az első, hagyományteremtő Szákszendi Forgataghoz, hiszen míg május 8-án kora délutánig szikrázó napsütés kísérte a programot, épp akkor "szakadt le az ég", amikor egyre többen érkeztek volna a Faluház előtt és mellett sorakozó számtalan árus portékáját megtekinteni, s mókázni egyet a hintákon, kisvasúton, ugráló várban.

A faluban az egyházi ünnephez kapcsolódó búcsúi kirakodó vásárok korábban május és szeptember első vasárnapján várták a helyieket, ám rendre ütköztek majálisos és bányásznapi programokkal, ezért idővel "elkoptak". Emiatt merült fel a Szákszendi Forgatag gondolata, melyet a Veszprémi Vidámpark javaslatára május második vasárnapján rendeztek meg. Az önkormányzat azzal támogatta a családok kikapcsolódását, hogy a hintásokat és az árusokat is mentesítette a helypénz fizetése alól, így azok is kedvezményes áron kínálhatták a szolgáltatásaikat, termékeiket.

Természetesen a helyi kézművesek is színesítették alkotásaikkal a palettát, sőt, az Idősek Napközijének tagjai ízletes házi süteményeket kínáltak, mégpedig igen nagy sikerrel: hiába érkezett a hatalmas eső délután fél 4-kor, addigra ők már valamennyi finomságot adományforintokra váltották, amelyek természetesen a napközi képzeletbeli pénztárcáját gyarapítják.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg!

Kevesebb